Annons

Växjös beslut överklagas

Publicerad 23 december 2017

Blågröna Växjö vill se över familjers rätt till ett kompenserande ekonomiskt bistånd vid indraget studiestöd. Som det är i nuläget får föräldrar, som bär ekonomiskt bistånd, till elever med minskat eller indraget studiestöd en kompensation på motsvarande summa.

Partierna har nu beslutat att ändra på det och skärpt reglerna, något som har ifrågasatts och mötts av kritik.

Annons

– Jag menar att beslutet strider mot lagstiftning och rättspraxis. Det är provocerande att man väljer att trotsa lagstiftningen på det här sättet, säger Mats Anderberg, lärare och forskare på Linnéuniversitet i Växjö, som är en av dem som har överklagat till Smålandsposten.

Nu ska beslutet prövas i domstol sedan tre olika överklaganden har lämnats in.

– Oavsett utgången i Förvaltningsrätten står vår princip fast i frågan. Det är orättvist mot hårt arbetande Växjöbor att de som inte arbetar blir kompenserade för uteblivet studiestöd medan de som arbetar inte blir det. Det är en fråga om rättvisa. Går barnen bara till skolan är problemet löst, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons