Annons
Nöje

Växjös mästerkock är topp tio

Publicerad 1 februari 2017
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Tandläkaren Johan Örtendahl, bosatt i Växjö, fortsätter visa upp sin kokkonst i TV4-programmet Sveriges Mästerkock. I onsdagens program serverade han så pass god mat till juryn och fjolårets vinnare Catharina König att han gick vidare och slapp elimineringstävlingen. Det innebär också att Växjöbon är topp tio i årets säsong.

Varje amatörkock fick en korg med ingredienser som en annan deltagare plockat ihop. Johan Örtendahl serverade en ugnstekt ryggbiff med potatis, romanesco och tomatemulsion.

Annons

– Jättegod sås, frisk och fin. Men det är en inte sådan här presentation som man drömmer om precis. Du får träna på uppläggningar, säger jurymedlemmen Leif Mannerström i programmet.

Trots att presentationen var en viktig del av utmaningen klarade sig Växjöbon undan elimineringstävling och just uppläggen har Johan Örtendahl haft problem med under tävlingens gång. Nästa onsdag går tävlingen vidare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons