Annons

Växjös musikhopp på scenen

Växjös musikscen kokar och vibrerar av spännande band. På Biblioteksscenen kan besökarna under Karl-Oskardagarna ta del av några av Växjös intressantaste musikgrupper, bland annat Ikiryo, Karezza och Belta 53.
Publicerad 9 augusti 2017

På fredag och lördag blir det en kavalkad av Växjöartister som spelar på musikscenen utanför stadsbiblioteket. Ett av dessa är Ikiryo som uppträder vid midnatt på lördagskvällen. Gruppen består av Dante Enocson, Victor Galeaneo, Jonas Loman och Pontus Oscarsson. Deras musik kan lite förenklat beskrivas som alternativ rock.

– Vi har breda musikaliska influenser, allt från elektronisk dansmusik till klassisk musik. Bland annat har vi referenser som Radiohead, Deftones och Björk, berättar bandets låtskrivaren Dante.

Annons

Ikiryo bildades 2013 och har bland annat hunnit spela på Växjö-ställen som Säljerydfestivalen, Sports och Kafé de Luxe. Denna helg uppträder de på Tillbakakaka-festivalen i Ingelstad och så nästa lördag frontar de Biblioteksscenen.

– Att spela på stadsfestivaler som Karl-Oskardagarna är roligt. Det är mycket folk i rörelse och det är många som oplanerat stannar till framför scenerna. Publiken blir väldigt blandad, konstaterar Dante och Victor.

Ikiryo håller just nu på att spela in en ny EP med fyra låtar som ska släppas i början av hösten. Och sedan är siktet inställt på att komma ut i Europa och spela.

– Ett gig i Berlin vore grymt!

Indierockbandet Karezza har funnits i två år och består av medlemmarna Erik Jansson, Pontus Andersson, Jesper Jönsson och Alfred Davidsson. Bandet har en förkärlek till skramlig rock- och popmusik i samma anda som Broder Daniel, Cure och Sonic Youth.

– Texterna är mörka, berättar låtskrivaren Erik som bland annat influeras av Morriseys melankoliska stämningar.

För Karezza blir det debut på Karl-Oskardagarna.

– Att få spela på Karl-Oskardagarna är ett viktigt steg för bandet och ett bra tillfälle att utöka fanskaran, säger gitarristen Jesper.

Punkrockbandet Belta 53 är inne i en intensiv turnéperiod med inbokade konserter i bland annat Gävle, Linköping, Västerås och Hedemora. Vill man se bandet på hemmaplan är det fredagsspelningen på Karl-Oskardagarna som gäller.

– Det är tyvärr inte så ofta vi spelar i Växjö men gensvaret är alltid bra. Växjö har en liten men väldigt hängiven punk-publik, säger medlemmarna Jojo Wadensten, Anders Hessel och Jonathan Newton.d

Annons

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons