Annons

Växjös starkaste ska utses

I augusti är det styrka som gäller. Under Karl-Oskardagarna ska nämligen Växjös starkaste man och kvinna utses. – Det är en riktig fest med fantastiskt engagemang från tävlande och publik, säger Cecilia Petersson.
Publicerad 23 juli 2017
Foto: Mari Rahbek-Gyllenfjell
Foto: Mari Rahbek-Gyllenfjell

Mellan den 18 och 20 augusti arrangeras Karl-Oskardagarna i centrala Växjö. Stadsfesten innehåller både nya och gamla segment, bland annat styrketävlingen Växjös starkaste som i år hålls av Magazinet på Stortorget.

– Det har varit en riktig publiksuccé tidigare år och det ska bli kul att än en gång ge underhållningen till Växjöborna. Det brukar vara riktigt hög nivå och uppskattat av både tävlande och publiken, säger Cecilia Petersson, tidningschef på Magazinet.

Annons

Fem män och fem kvinnor ska den 19 augusti göra upp i de fyra olika deltävlingar: lyfta stock, välta däck, farmers walk och dra en bil. De bästa utses sedan till Växjös starkaste man och kvinna.

– Tillsammans med våra sponsorer ska vi göra en riktigt spännande tävling. I år är det också extra häftigt då vinnarna, förutom titeln och en pokal, kommer att hyllas uppe på stora scenen under lördagens VXOnews festival, säger Cecilia Petersson.

Anmälningen till Växjös starkaste stänger först den 31 juli, så än finns chansen att anmäla sig för att få mäta sina krafter med andra. Eftersom den återkommande tävlingen har varit ett uppskattat evenemang under Karl-Oskardagarna finns det planer på att göra den ännu större.

– Nästa år hoppas vi kunna utveckla Växjös starkaste till en riktig officiell strongman-tävling.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons