Annons

Växjös största bilmålvakt väntas i konkurs

Växjö • Publicerad 17 april 2018
Foto: Patric Söderström

En 35-årig man i Växjö är en av landets tyngsta bilmålvakter. Nu väntas han sättas i personlig konkurs. Han väntas i konkurs för att bilarna som står på honom ska kunna ställas av hos Transportstyrelsen och inte får köras samt att inga nya bilar kan registreras på personen, skriver Smålandsposten.

– Det började med att en kille jag känner hörde av sig när jag var arbetslös. Han frågade om han kunde sätta en bil i mitt namn. Jag sökte flera jobb, men fick inget. Jag hade två val. Antingen att börja stjäla eller göra det här med bilarna. Båda alternativen var dåliga men jag valde bilarna. Jag ville hellre göra det än att stjäla, säger bilmålvakten till Smålandsposten.

Annons

Han hävdar sedan att han började få hem brev om att han hade blivit ägare till bilar. Trots att han inte gett tillåtelse. Växjöbon har över 2,6 miljoner kronor i skulder och 834 bilar skrivna på honom. Enligt mannen själv är det bara runt 50 bilar som han har skrivit under på.

– Bilarna som står på den här mannen används ofta av andra kriminella i Växjö med omnejd. Vi ser av dem en hel del. Men om alla 834 finns i Växjö eller ens i Sverige är svårt att svara på. Troligen inte, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen i Växjö, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons