Annons

Växjös studenter ska kontrolleras

Publicerad 23 februari 2018
Foto: Växjöbostäder

På grund av studentbostadsbristen i Växjö vill Växjöbostäder säkerställa att det är just studenter som bor i lägenheterna. Växjöbostäder har därför startat Bokoll, en kontroll av att studenterna med studentboende har tagit minst 15 högskolepoäng.

– Studentbostäder är till för studenter. Med en studentbostadsbrist är detta en viktigare fråga än någonsin. Just därför genomför vi varje termin en kontroll över att studenterna uppfyller kraven i hyreskontraktet, säger Jennie Isberg, Kommunikationschef på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

I höstas sades 39 studentbostäder upp, varav 18 sades upp av Växjöbostäder och resterande del av studenterna själva. Om studenterna inte uppfyller kraven uppmuntras de att på egen hand säga upp sin lägenheten men om detta inte görs skickas en uppsägning från Växjöbostäder.

Läs mer om hur studenterna ska intyga här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons