Annons

Växjös uppmaning efter översvämningarna

Gemla • Publicerad 5 januari 2018
Foto: Matilda Elfgaard

Hösten och vinterns stora nederbördsmängd och snösmältning har gett stora problem med översvämningar. Vattenståndet är det högsta på 13 år och väntas stiga ännu mer.

Under fredagseftermiddagen gav Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig på Växjö kommun, en lägesbild kring vattennivåerna. Under ett möte i Gemla pratade han bland annat om vilka som är de särskilda riskområdena.

Annons

Växjö kommun, som hänvisar till mötet på sin hemsida, skriver att: ”Den viktigaste uppmaningen är att vara försiktig och att framför allt inte låta barn vistas i de översvämmade områdena. Samt att lukta och smaka på vattnet i kranen om du har egen brunn.”

Kommunen skriver också att räddningstjänsten planerar för de samhällsviktiga verksamheterna såsom el, dricksvatten, avlopp, omsorg, vägnät och broar. Vid akut fara för människor och djur uppmanas invånare att ringa 112. Läs all information här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons