Annons

Växjösäljaren kan bli Sveriges bästa

Publicerad 16 mars 2017
Foto: Privat
Foto: Privat

Maria Norén, personal shopper och säljare på Lindex i Växjö, är en av Sveriges bästa butikssäljare. Hon har precis utsetts till årets säljare på Lindex Sverige och är en av tre finalister i Retail award, den största utmärkelsen för årets butikssäljare inom all handel.

– Det är det finaste bevis man kan få inom handeln. Jag tycker att det här är lite jobbigt, jag vill egentligen inte stå i rampljuset och få all cred. Men samtidigt får jag ta åt mig det här och känna att jag är bra. Jag är ödmjuk och känner att jag gör ett bra jobb och är såklart stolt, säger hon.

Annons

Vad tror du ligger bakom finalplatsen och utmärkelsen årets butikssäljare på Lindex?

– Jag är väldigt personlig och tar ibland med mig jobbet hem. Jag är ärlig på ett ödmjukt sätt och tar mig an kunden på ett sätt där jag även visar mina skavanker. Man blir lite som en psykolog bakom provrummet. Det finns verktyg för allting, precis som i skolan där det finns verktyg för barn som har svårt. Vi lever i en tid där folk har komplex för allt, men det finns storlekar och kläder för alla. Jag ser inga svårigheter och jag får det att låta enkelt.

Den 15 maj i Stockholm avgörs det vem som blir årets butikssäljare i Sverige. Maria Norén tävlar mot en på The Body Shop i Lidköping och en på XXL Sport och vildmark i Helsingborg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons