Annons

Växjöseger i genrepet

Publicerad 13 september 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Växjö Lakers startade starkt i kvällens allra sista försäsongsmatch mot Malmö. 1-0 kom genom Sam Marklund efter bara drygt två minuter, och efter första 20 stod det också 16-3 i skott till hemmalaget.

Men det var alltjämt bara 1-0 när andra perioden var igång, och väl där kvitterade Magnus Häggström för sitt Malmö. Pontus Netterberg tog dock tillbaka Lakers i ledning, ett mål som skulle visa sig matchavgörande.

Annons

2-1 skulle nämligen stå sig genom hela tredjeperioden, vilket innebär att Lakers går genom försäsongen som obesegrade i full tid – en bra trend att ha med sig inför SHL-premiären den 22 september, där Växjö ställs på bortaplan mot Rögle.

Till sist lite smolk i Lakersbägaren: Sedan tidigare stod det klart att Liam Reddox missade dagens match, och att inte heller Teemu Laakso var tillbaka i spelbart skick. Innan nedsläpp fick dessutom Olli Palola av oklar anledning kasta in handduken.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons