Annons

Växjöskola byggs om - för 52 miljoner

Växjö • Publicerad 15 maj 2018
Foto: LBE Arkitekt

Växjö kommun och Vöfab ska bygga om Kungsmadskolan för att ge plats åt restaurangskolan och en matsal för 80 personer. Under tisdagen beslutade kommunfullmäktige att ombyggnationen ska genomföras.

Det är en investering på 52 miljoner kronor och hyran blir ungefär 3,8 miljoner kronor per år. Det är lokalerna, där det nedlagda programmet för hantverk och design tidigare fanns, som ska göras om. Dessutom ska ett nytt miljörum, ny godsmottagning och en ny plåtverkstad byggas.

Annons

Kungsmadskolans restaurangutbildning finns i nuläget på Kungsmadskolan och i lokaler vid Ringsbergskolan.

– Vi ser stora fördelar med att skapa nya lokaler som samlar hela restaurangskolan. Det möjliggör en mer innovativ och modern yrkesutveckling i branschen. Det blir också en positiv skjuts framåt för hela skolan och för matlandethuvudstaden Växjö, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Ombyggnaden för restaurangskolan planeras vara klar våren 2019 för att kunna tas i bruk av verksamheten inför höstterminen 2019.

Bild: LBE Arkitekt

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons