Annons

Växjöskola vill ha kameraövervakning

Publicerad 6 mars 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Under midsommardagen 2016 sattes Växjö islamiska skola i brand. I april flyttar verksamheten och eleverna tillbaka till de nyrenoverade lokalerna på samma plats. Nu vill skolan ha kameraövervakning på skolområdet.

– I allmänhet är skolor utsatta oavsett om de är islamska eller inte och därför tror jag att vi kan ha nytta av kameror. Det är inget speciellt som har hänt. Vi har alltså inte tagit emot några hot eller så. När vi talat med personal och föräldrar har alla tyckt att det här är en bra idé, säger rektor Ismail Abuhelal till Smålandsposten.

Växjö islamiska skola har skickat in en ansök till länsstyrelsen och är redo att sätta upp kamerorna om de får tillståndet. Enligt Smålandsposten kommer kamerorna bara att vara aktiva när ingen är i skolan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons