Annons

Växjöson blir vd på anrikt företag

Publicerad 31 januari 2018
Foto: Emma Koivisto

I många år har Alexander Lacik bott i USA och haft olika chefstitlar på miljardföretagen Procter & Gamble och Reckitt Benckiser. Lacik är uppvuxen i Växjö och har nu återvänt till Sverige. Han är ny vd för Kasthall i Kinna, som tillverkat mattor sedan 1889.

– Det är ett jättefint gammalt svenskt varumärke med internationellt avtryck. Det finns inte så många sådana kvar i svensk ägo. Varumärket är otroligt starkt och genuint, men företaget är lite litet. Bolaget måste växa för att stå sig internationellt. Vi ska accelerera när det kommer till den organiska tillväxten, säger han till Markbladet.

Annons

Två tredjedelar av verksamheten är inriktad internationellt och Kasthall har utfört jobb på bland annat hotell i New York, London och Doha.

Förutom i Växjö har Alexander Lacik bott i Aten, London, Genève och New York. På storföretaget Reckitt Benckiser var han ansvarig för den nordamerikanska marknaden.

- Jag hade titeln President of North America. Det är lite kul att säga att jag har varit president i USA, säger han till Marklbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons