Annons
Nöje

Växjösonen har vunnit svenska folkets hjärta

Ikväll avgörs det vem som tar hem Melodifestivalen. En av finalisterna på Friends Arena är Växjösonen John Lundvik som slog igenom med dunder och brak med balladen My Turn i den första deltävlingen. För Magazinet berättar John att han känner ett inre lugn inför finalen.
– Jag har fått så fantastiskt positiva reaktioner. Att få vinna svenska folkets hjärta gör att jag redan känner mig som en vinnare.
Växjö • Publicerad 10 mars 2018
Foto: Filip Sjöfors

40 gånger pengarna. Det var oddsen för John Lundvik och hans låt My Turn inför den första deltävlingen i Karlstad. Experterna var minst sagt skeptiska inför hans chanser. De menade att John var för okänd, att startnummer två var helt hopplös och att en ballad inte skulle funka i Melodifestivalen.

– När det var dags för den första presskonferensen flockades media runt de andra artisterna medan stod jag helt ensam vid mitt bord.

Annons

Men så kom vändningen. Vid fredagens genrep visade det sig att John var publikens solklara favorit. Plötsligt riktades alla blickar på honom.

– Det var så otroligt tvära kast. Från att stått ensam ville plötsligt alla prata med mig!

Publikresponsen på genrepet visade sig stämma. John tog det svenska folket med storm genom sin vackra, innerliga ballad och gick direkt till finalen. Nu tippas han som en tänkbar vinnare.

– Det känns som att finalen i år är ovissare än på mycket länge. Någon given utgång finns inte, allt kan hända.

Vad tror du om dina segerchanser?

– Jag har tänkt bort själva tävlingsmomentet. Mitt fokus är helt inriktat på att gå in och leverera ett riktigt bra nummer och vara mig själv. Jag känner mig lugn. Efter tävlingen i Karlstad har jag fått så fantastiskt mycket positiva reaktioner. Det känns som att jag vunnit det svenska folkets hjärta, och det är den största segern.

Även om John känner ett stort inre lugn inför finalen så finns det vissa ritualer som måste genomföras innan han går upp på scenen.

– Ja, av någon anledning borstar jag alltid tänderna en extra gång innan jag ska ut och sjunga.

Foto: Filip Sjöfors

John har varit verksam länge i musikbranschen men har främst gjort sig ett namn som producent och låtskrivare. Bland annat var han med och skrev When You Tell the World You're Mine, kärlekslåten som framfördes på kronprinsessparet Victoria och Daniels bröllop. Dessutom har han gjort filmmusik till Snabba Cash. Men genom sin medverkan i Melodifestivalen har han nu tagit klivet fram på scenen.

– Anledningen att jag ville vara med Melodifestivalen denna gången var att låten passade mig perfekt. My Turn är textmässigt en slags översättning av min resa i musikbranschen med både toppar och dalar. Jag tror att publiken känner att jag menar varje ord jag sjunger, att det kommer från hjärtat!

Annons

Med framgångarna i Melodifestivalen har John gått från att vara musikproducenten och låtskrivaren till att bli ARTISTEN John Lundvik. Det har också inneburit en störtflod av bokningar.

– Det kommer bli en fantastiskt intensiv sommar. Kalendern börjar redan bli fulltecknad. Det här en dröm som går i uppfyllelse!

Men det kommer alltid finnas tid till besök i Växjö, staden där han växte upp och tillbringade sin ungdom. Föräldrarna bor kvar i Öjaby.

– Jag kommer alltid på besök på födelsedagar eller när det är högtider som jul och påsk.

Så nu vid påsk kanske du kommer hit som Melodifestivalvinnare?

– Haha, ja det hade varit häftigt!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons