Annons
Nöje

Växjöstudent gjorde musik till Disneyfilm

Publicerad 17 maj 2016
Foto: Skärmdump

Musiken till Disneys nyproduktion Tini - The new life of Violetta kommer från Växjö.

Det är 29-åriga Christoffer Lauridsen som producerar musiken till tv-programmet. Christoffer tog examen från musikproduktionsprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö för fem år sedan. Sedan dess har han jobbat i Anders Bagges studio men i höstas bestämde han sig för att starta eget och har nu egen studio i Stockholm.

Annons

– Den här Disneygrejen är det största jag har varit med om. Ett av alla deras program, Violetta, har blivit film och där hade jag turen att få komma in och vara med på en låt, som också ska släppas som en singel i samband med premiären, säger Christoffer Lauridsen till Lokaltidningen.

Nyproduktionen ser ut att bli ett startskott för fler samarbeten med Disney. Nu arbetar han också med andra artister, kända från serien Glee, något som enligt Christoffer Lauridsson kan bli väldigt häftigt.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XH2k9FR9ecA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons