Annons
Nöje

Växjöstylistens tips inför julen

Inredaren och stylisten Mathilda Karlsson berättar om hur vi på bästa sätt pyntar våra hem inför kommande högtid.
Publicerad 2 december 2017
Foto: Catrin Åberg

Hur vi inreder våra hem är högst personligt men det är många som hittar inspiration från Växjöbon Mathilda Karlsson. Med över tjugotusen följare på sitt instagramkonto @elsasrum är det tveklöst att många uppskattar hennes stil. Om dagarna driver hon Fastighetsbyrån med ett eget stylistteam och är grundare till MK Design Studio där hon designar möbler.

Men hur ska vi då pynta under julen 2017? Enligt Mathilda Karlsson är det trendigt att plocka in naturen.

Annons

– Använda mustiga kulörer och textilier i sammet. Grått, som varit trendigt under hela året, hänger med och harmoniserar väldigt fint med olika metaller. Det är också trevligt att byta ut lampor mot levande ljus.

Hon tycker också att det är viktigt att bejaka sin egen, personliga stil.

– Julpynt kan visst ges utrymme men på ett varsamt vis och med eftertanke för att få fram din personliga stil. Följ den linje och de tankar du har med din övriga inredning. När jag själv ska julpynta tänker jag less is more då det rimmar bra med mig som person och min stil.

Mathilda Karlsson ger sina bästa tips!
Mathilda Karlsson ger sina bästa tips!Foto: Privat

Dölj inte heller den vackra granen.

– En mörk, barrig och nästan lite mystisk gran är så vacker i sig själv och bör få glänsa i all sin enkelhet. Jag föredrar att låta granen vara så naturlig som möjligt och ha små levande ljus som belysning i den. Allt det där andra pyntet kan du samla i en stor glasvas lite huller om buller för ett effektfullt intryck. Det är ett av mina främsta tips förövrigt, att samla saker på ett och samma ställe för vackra stilleben.

För att ge ett välkomnande intryck vid entrén kan man använda granris i en krans på ytterdörren eller på trappan.

– Även inomhus gillar jag att använda mig av vackert granris, tallris, mossa och hyacintlökar.

Eller testa att göra snittblommor av julblomstret.

– Amaryllis är ett bra exempel på en blomma som är vacker att snitta. När det kommer till julblommor så föredrar jag de vita i olika varianter.

Slutligen kommer ett tips till dig som har kreativa barn som gärna skapar julpynt själva.

Annons

– Som jag var inne på tidigare kan det vara en bra idé att samla allt på ett ställe och låta det få vara mycket, glittrigt och glammigt just där. Kanske vill barnen ha det där tomtebordet i sitt egna rum, eller varför inte ge dem en egen liten gran i sitt rum att pynta.

Foto: Catrin Åberg
Charlotte Uleskog
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons