Annons

Växjötjej klättrar snabbt i domarkarriär

Publicerad 2 december 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Selma Alilovski var bara 16 år när hon började döma fotboll. Nu, fem år senare, har Växjötjejen blivit uttagen av Svenska Fotbollsförbundet till att döma matcher i division 1 för damer och division 5 för herrar.

– Det första jag sa var "skojar du". Jag hade inte förväntat att jag skulle få chansen, men någonstans hoppades jag eftersom jag haft provmatcher. Efter samtalet kändes det jättekul och jag var sååå glad, säger Selma Alilovski till Smålandsposten.

Annons

Förra säsongen var hon assisterande domare i flera av Växjö DFF:s matcher i elitettan men även huvuddomare i Svenska Cup-matchen mellan division 1-laget Färjestaden och elitettanlaget IFK Kalmar, skriver Smålandsposten.

– Jag tyckte att det var svårt i början, men det kändes bättre och bättre ju fler matcher jag dömde. Jag fick positiva kommentarer och man gratulerade mig för att jag hade gjort bra insatser och det var det som gjorde att jag fortsatte som domare, säger hon till Smålandsposten. Lär mer om Selma Alilovski här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons