Annons

Växjötränare till spansk klubb

Publicerad 2 juli 2016
Robert Brosell i mitten, flankerad av klubbens president till höger och en av sponsorerna till vänster. Foto: Privat
Robert Brosell i mitten, flankerad av klubbens president till höger och en av sponsorerna till vänster. Foto: Privat

Robert Brosell, tidigare tränare i Alvesta IBK, har skrivit på för den spanska innebandyklubben Fenix San Lorenzo. Tanken var att Brosell skulle träna Gransholms IF i division 4, men nu går flyttlasset hastigt och lustigt till Madrid istället.

– Jag har inte riktigt smält det själv än. Jag kom hem från Spanien i veckan och har precis skrivit under och skickat in kontraktet, säger Brosell.

Annons

Spanien är knappast en maktfaktor inom innebandyn, jämfört med till exempel fotbollen. Enligt Internationella Innebandyförbundet (IFF) finns bara 725 spelare registrerade i hela landet, att jämföra med Sveriges nästan 125 000. Men efter att ha medverkat på en träning ser Brosell ändå potential.

– Jag var faktiskt överraskad över hur bra vissa av dem var. Mycket bättre än jag trodde. Sedan är det svårt att jämföra med Sverige. Vissa håller division 4-klass, ett par höll kanske division 2-klass. Sedan är det framför allt mycket mer taktik i Sverige, och det är väl det som jag ska försöka bidra med nu.

Kontraktet sträcker sig över en säsong, tio månader, och sedan är planen att återvända till Sverige och Gransholm. Hittills har spanska ligan dominerats av Leganés, som vunnit samtliga titlar än så länge. Brosell ser gärna att den sviten bryts nu.

– Jag vill alltid vinna. Det är inte meningen att låta kaxig men jag skulle gärna vara den som vinner ligan för första gången utöver Leganés, och jag känner att klubbledningen har samma ambition, säger Robert Brosell.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons