Annons

Växjötränaren får hedersbelöning

Publicerad 16 maj 2017
Foto: Jonas Engman, Smålandsposten
Foto: Jonas Engman, Smålandsposten

Niklas Nordén tog sitt Växjö Vipers till en historisk SM-final i innebandy. Nu tilldelas han "Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl" av kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Växjöborna har under året tagit Växjö Vipers till sina hjärtan och laget har verkligen satt Växjö på kartan. Niklas Nordén är en motiverande och passionerad person och tränare som fått fram det bästa ur sitt lag och visat att allt är möjligt, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Annons

Utmärkelsen delas ut till en person som gjort Växjö känt utanför kommunens gränser och utdelningen sker i december. Tidigare år har bland annat Sam Hallam och Nils Åkesson fått ta emot hedersbelöningen.

Här är motiveringen:

Niklas Nordén representerar ”det nya ledarskapet” med nyckelbegrepp som att bygga, att tro och att våga och har på ett passionerat och framgångsrikt sätt som huvudtränare för Växjö Vipers SSL-lag fått unga talangfulla spelare att blomma, och tillsammans med de redan rutinerade spelarna byggt ett lag som denna säsong för första gången i klubbens historia tog sig hela vägen till SM-finalen i Globen. Detta efter endast fyra säsonger i Svenska Superligan, SSL. Dessa framgångar har på ett mycket positivt sätt stärkt Växjö som plats på idrotts- och framför allt innebandykartan, men har också tjänat som inspiration och motivation till barn och ungdomar i breddverksamheten. Niklas Nordén har dessutom visat att han och laget fortsatt är att räkna med bland Sveriges innebandyelit och att kampen mot SM-guld går vidare. Källa: Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons