Annons

Växjötrio deltar i toppmöte

Publicerad 8 november 2017
Foto: Daniel Svensson

Just nu pågår FN:s klimatmöte i Bonn, en uppföljning på det omdiskuterade klimatmötet i Paris 2015, där klimatavtalet skrevs. Målet att konkretisera vad olika länder ska göra för att fullfölja sin del av avtalet. På toppmötet deltar också tre personer från Växjö kommun. Det är Anna Tenje (M), Åsa Karlsson Björkmarker (S) och hållbarhetschefen Julia Ahlrot. Trion är tre av talarna på klimatmötet.

– Växjö kommun är inbjudna för att vi är ett bra exempel på en kommun där arbetet för klimat och hållbarhet varit framgångsfaktorer. Vi har satt höga mål och krav vad gäller exempelvis koldioxidutsläpp och har ändå en kraftig tillväxt vilket inte är en självklarhet, säger Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

Annons

Åsa Karlsson Björkmarker (S), som förra veckan omvaldes som ordförande för europeiska organisationen ICLEI, ska delta i ett seminarium för att diskutera hur man lokalt och globalt kan arbeta för att hålla fast vid Paris-avtalets mål.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons