Annons

Vem blir bäst i väst?

Publicerad 12 april 2016
Niklas Johansson, back i Älmhults IF.
Niklas Johansson, back i Älmhults IF.

I helgen drar fotbollsäsongen igång i länet. Ljungby IF:s tränare Roger Ahl har en tydlig målsättning. Att få ordning på laget som drabbades av flera avhopp under förra säsongen.

– Det har varit en jättestrulig försäsong. Ljungby IF är ju inne i en enorm förändring när det gäller spelartrupper sen division 2-tiden för två år sedan. Förra året var det bara början, då tappade vi 17 spelare och det fick vi lösa lite kortsiktigt med flera förra året. I år har ytterligare 15 försvunnit i år, från fjolårets a-trupp, säger han.

Annons

Klubben har ett avtal med Östers IF där de kan låna tre spelare från deras trupp. Det rör sig om Jonathan Stolth, Oskar Dahlström och Bajram Haziri. De kommer att spela både i Öster och i Ljungby IF, men utgår från Ljungby.

Andra nyförvärv för kommande säsong är bland annat tre Markarydskillar, Astrit Shabani, Kazbek Gadziev och Liridon Bajgora. Samtliga har varit med ett tag och enligt Roger Ahl har förstnämnda sett mycket bra ut.

– Jag har en kortsiktig målsättning och det är att spela bra och vinna nästa match. Det är inte enkelt att vara tränare i division tre nu för tiden. Det är lite annorlunda, det är en stor spelaromsättning och så vidare. Vill man betala pengar och locka lite skulle man kunna göra det men Ljungby IF är inte en sån förening, säger Roger Ahl.

En spelare som bestämt sig för att spela fotboll lite mer söderut är före detta Ljungbyspelaren Samuel Olsson. När säsongen drar igång kommer han istället spela för Älmhults IF.

– Jag tror på alla mina spelare men en spelare som Samuel Olsson har vi givetvis tagit in för att han ska producera poäng, det är ju tanken. Han har lite press på sig när det gäller den biten, annars tror jag stenhårt på alla min trupp, både spelare och ledare, säger Älmhults tränare Simon Sjöfors.

Förutom Samuel Olsson är Axel Persson från Markaryd, Henok Merhawi från Strömsnäsbruk och Marcus Åberg från Eneryda nya i laget.

– Sen har vi Johan Krantz, men han är korsbandskadad och inte spelduglig förens till hösten, säger Simon Sjöfors.

Han vill se en säsong där både truppen och ledarna gör allt de kan för att försöka vinna och inte hitta några undanflykter för vad som kunde ha gått bättre.

– De 90 minuterna som vi har på oss, det är de vi kan påverka. Vi kan inte påverka någonting efteråt och det är den målsättningen vi har, säger han.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons