Annons

Venera Rexhi - glädjespridare på och utanför planen

Publicerad 16 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Trots att Venera Rexhi bara är 153 centimeter lång tar hon ordentlig plats på fotbollsplanen. Med bländande teknik och vågade finter förnedrar 20-åringen motståndarna gång på gång. Venera Rexhi är Växjö DFF:s nyförvärv som tar plats, både på och utanför planen.

– Jag vill allas bästa. Jag försöker skapa energi i omklädningsrummet, så att man håller igång och släpper loss lite. Sedan på fotbollsplanen är det allvar igen, säger hon.

Annons

Under försäsongen har Växjö DFF gått obesegrade och känslan i laget är positiv. Elitettans nykomlingar är minsann inte där för att åka ut direkt. Med individuellt skickliga och tekniska spelare ska Växjö DFF etablera sig i landets näst högsta serie.

– Vi är ett lag som många kommer ha svårt med. Allt sitter på plats inför och vi ska ända in i kaklet, säger Venera Rexhi.

Under försäsongen har hon spelat tolv matcher med Växjö DFF och gjort åtta mål och sex assist. Under matcherna har laget visat upp ett mycket bra spel och bjudit på fotbollsgodis många gånger. Några av tillfällena har fångats på film och lagt ut på lagets sociala medier. En av dem som ofta förekommer i filmsnuttarna är just Venera Rexhi.

– De vill lyfta spelare och visa vad vi kan. Jag är väldigt glad att de visar att det finns spelare som kan göra det ovanliga, säger hon.

Hon växte upp i Motala och började tidigt spela fotboll med sin pappa och bror. Under uppväxten blev det mycket streetfotboll, en av anledningarna bakom hennes imponerande teknik. Innan flytten till Växjö DFF spelade Venera Rexhi i damallsvenska Linköping där det blev några allsvenska matcher och mål men mest sittandes på bänken.

– Jag hade hoppats på mycket. Det var några tuffa år för mig men det gällde att bara fortsätta och ha tålamod. För mig var det viktigt att fortsätta vara glädjespridare, trots att det var tufft.

Men trots att hon kommer från ett allsvenskt lag är det ingen självklarhet att Venera Rexhi kommer starta varje match i Växjö DFF. Hon hoppas få spela så mycket som möjligt och utvecklas men konkurrensen i Elitettans nykomling är tuff.

– Alla vill så otroligt mycket och man sitter inte säkert. Det är det som är kul, det gör att man inte kan slappna av och bli bekväm, säger hon.

Innan Venera Rexhi bestämde sig för Växjö DFF provtränade hon med IFK Kalmar. Men Växjölagets tekniska spel och kärlek till att rulla boll passade Motalatjejen bättre. Hon tror att laget kan göra det bra i Elitettan och hoppas, trots att det är svårt att säga inför, att de kan sluta trea eller fyra i tabellen. Men trots att elitettan är en bra serie drömmer hon om högra nivåer.

– I framtiden vill jag ännu högre, det är ingen tvekan om det. Det är drömmar som jag hoppas ska gå i uppfyllelse.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons