"Jag saknar föräldranärvaro"

Publicerad 25 januari 2016

Ett hundratal personer samlades på Araby Park Arena under måndagskvällen för att ta del av vad kommunen och polisen har på gång i området. På plats från polisens sida var Jonas Eek, Scott Goodwin, kommunpolis och Tomas Hermander, projektledare för Arabysatsningen.

– Det finns problem i Araby, så är det. Men vi jobbar hårt för att fånga upp personer i riskzonen. Sex, sju, åttaåringar är ute till midnatt. Var är deras föräldrar? Jag saknar föräldranärvaro. Vi behöver föräldrar som har koll på sina och andras ungar, säger Scott Goodwin på Växjö kommuns twitter.

Tomas Hermander påpekade i sin tur att polisen inte tidigare har haft möjlighet att möta upp det behov som finns på Araby men att det nu är möjligt när polisen är en enda myndighet.

– Det här är ingen quick-fix. Vi måste se det långsiktigt och vi har behov av att många samarbetar, säger han på Växjö kommuns twitter.

Kommunchef Monica Skagne berättade om utmaningarna och det arbeta som kommunen har framför sig för att göra Araby till en säkrare stadsdel.

Hon tog upp bland annat arbetsmarknadsprojektet Växjölöftet och planerna på ett nytt handelsområde på Dalbo centrum.

– Vi har också planer på en ny väg på de gåendes och cyklandes villkor genom Araby. Det är på idéstadiet än så länge, säger hon på Växjö kommuns twitter.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.