Annons

”Vi blir betraktade som slödder”

Publicerad 3 mars 2016
Maria Sitomaniemi Stjernfeldt Foto: Region Kronoberg
Maria Sitomaniemi Stjernfeldt Foto: Region Kronoberg

Sverigedemokraternas gruppledare i regionpolitiken John Hed och hans ersättare Maria Sitomaniemi Stjernfeldt lämnar politiken. John Hed har varit ansiktet utåt i Region Kronoberg sedan valet 2014.

– Vad jag förstått handlar det om hans personliga situation, säger den politiske sekreteraren Håkan Engdahl till Smålandsposten.

Annons

Förutom John Hed lämnar även Maria Sitomaniemi Stjernfeldt, ledamot i regionen och John Heds ersättare i regionstyrelsen.

– Jag känner att jag inte passar in i den politiska atmosfären. Det är så mycket pajkastning, säger Sitomaniemi Stjernfeldt som inte tycker att det är svårt att påverka klimatet.

– Som Sverigedemokrat är det otroligt svårt att göra sin röst hörd. Vi blir betraktade som slödder, en brun sörja av outbildade, säger hon till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons