”Vi byter ut Eric Roos strumprullare”

Publicerad 10 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tunga kulturbärare har lämnat laget. Unga framtidsnamn har anslutit. Med anledning av det har Växjö Vipers lagt mycket krut på att få ihop gruppen under sina första träningsveckor säsongen 2016/17. När laget i dag kliver ut för försäsongens första träningsmatch är det efter bara två riktiga pass.

– Det här ser vi som ett bra träningspass för att komma in i det, säger tränaren Niklas Nordén som tappat namn som Victor Johansson, Simon Ohlsson och Eric Roos.

Motståndarna Kalmarsund rustar för en SSL-attack i allsvenskan med stjärnvärvningar som Kim Nilsson och Marcus Johansson. De har kommit längre och har redan spelat träningsmatcher mot SSL-laget Linköping. Växjö Vipers kommer till säsongen med sex nyförvärv, tre backar och tre forwards. Fyra av dem spelar sin första match i klubben i kväll.

Eddie Granberg ansluter först på fredag och Victor Hansson har fortfarande inte fått klartecken för spel efter sin knäskada. Det har däremot Jesper Sankell fått.

– Han är hundraprocentig. Nu är det lite upp till mig. Jag vet vilken skalle han har. Vi ska ge honom klokt med speltid. Det är inte ett hundrameterslopp utan ett maraton han har framför sig, säger Niklas Nordén.

Karl-Johan ”Jojo” Ahlroth är också redo för debut och han visat en ”imponerande skalle” redan enligt Viperstränaren. På backsidan blir det Vipersdebut för Magnus Jansson, nyförvärv från Granlo.

– Han har offensiva kvaliteter som är riktigt intressanta och han är en speedig kille både med boll och utan boll. Han påminner om Uhrberg till en viss del, säger Niklas Nordén som tycker att säsongens trupp innehåller beytdligt mer skottkraft bakifrån.

– Vi byter ut Eric Roos strumprullare mot lite riktiga avslut.

Ny från Vöikers är Eric Oscarsson. Han, Ahlroth och Hansson är alla födda 1997.

– För någon av dem kommer ägget att kläckas redan i år. För någon av dem kommer det att ta längre tid, säger Niklas Nordén.

En riktigt tuff SSL-säsong stundar med fler matcher än tidigare och samtidigt också ett VM. Växjö Vipers har breddat truppen, men jobbar också med andra förändringar för att klara det tuffa matchandet.

– Vi försöker bygga rejält i år med att fler ska klara mer än en position. Vi tror att det kommer att krävas. Det är en helt otrolig belastning den här säsongen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.