Annons

”Vi har fått jättebra respons på Cam”

Publicerad 19 februari 2016

Växjö Lakers gick från nykomling till regerande mästare i SHL på bara fyra säsonger. Resan mot att bygga en av landets bästa plantskolor går betydligt trögare. Sedan ett halvår tillbaka är förre tränaren Janne Karlsson utvecklingschef. Och han tycker att klubben är på rätt väg.

– Det tycker jag definitivt. Jag har insett att det kommer att ta tid. Jag jämför oss lite med Linköping. De är där nu, men det har tagit otroligt lång tid att komma dit de här på juniorsidan, säger Janne Karlsson.

Annons

Nyligen presenterade Växjö Lakers förre SHL-stjärnan Cam Abbott som ny J20-tränare. Han inleder sitt jobb senare i vår, men är redan engagerad.

– Hans tjänst börjar 1 maj, men han kommer nog att komma i april för att sätta sig in i det hela och för att träna med grabbarna.

Han var ett stort namn som spelare. Vad betyder det för er attraktionskraft?

– Jag är övertygad om att många tycker att vi har gjort ett jättebra förvärv på det sättet. Nu har han inte varit tränare, men jag är övertygad om att han som karaktär kommer att göra ett kanonjobb. Men vi är inget a-lag som kan värva spelare från höger och vänster. Vi måste göra rätt och forma det vi har.

Under fredagen skrev Hockeymagasinet att förre J20-tränaren Calle Steen kommer att få en tjänst som ungdoms- och utvecklingsansvarig. Enligt Janne Karlsson finns det ingen nyhet i det.

– Det finns ingen relevans i det. Jag vet inte hur jag ska kommentera det. Han är teknisk instruktör tillsammans med Jan-Erik Modigs som på pappret är ungdomsansvarig. De gör ett jättebra jobb där i dag. Vi behöver det just nu eftersom vi inte har några arvoderade icke-föräldratränare trupp till U14. Där behöver vi duktiga instruktörer som hjälper till, säger Janne Karlsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons