Annons

Vi ses på Myran!

Publicerad 29 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Gästkrönika

Den 29 oktober 2016 var en mörk men klar kväll och när Kalle Lindblad stegade fram och slog in straffen i den 46:e minuten spred sig glädjen men framför allt lättnaden över att äntligen lägga två jobbiga år av division ett bakom oss.

Annons

Det är inte lätt att vända en negativ trend där både förening och spelare är sargade. Vår resa blir inte bara sportslig utan vi vill även få ordning på ekonomi och organisation och allt som får föreningen att fungera. Nu blåser positiva vindar igen och mungiporna pekar uppåt.

Vi hade en fantastisk lagsammanhållning i fjol vilket var en av anledningarna att vi kunde trumma igenom serien ganska ostört. Att sen ha en mängd utlöpande avtal att ta i tu med var svårt. Att bryta upp en fungerande grupp är aldrig lätt. Jakten på ersättarna var igång. Jag är extremt nöjd med spelarna som kommit. Härliga karaktärer men framför allt duktiga fotbollspelare som kommer höja oss och göra oss slagkraftigare i resan mot våra mål. Nu är truppen full och redo att möta Superettan.

Vilka är då målen? Självklart vill vi en dag lyfta Lennarts ganska tunga silverbuckla men innan dess ska vi etablera oss och visa att vi är värda att spela i Allsvenskan. Det är helt upp till oss. Som nykomlingar och nederlagstippade av diverse experter känns det fantastiskt. Att kunna gå in utan press i matcherna och ha allt att vinna är till vår fördel och vi ska göra allt i vår makt att röra runt i den här serien.

Jag är från Malmö och har med MFF mött Östers IF flertalet gånger. De matcherna var alltid väldigt jobbiga att spela då laget jobbade hårt och hade ett bra stöd på läktarna. Östers IF är för mig tradition, gemenskap, lojalitet, hårt jobb och många trogna fans. Det är värden vi än i dag inte får tumma på. Jag hoppas alla i Växjö, både företag och invånare, fortfarande känner stolthet och vill vara med på vår resa mot det finrum vi tillhör. Vi kommer behöva varenda en av er.

Vi ses på Myran!

Matias Concha, sportchef Östers IF

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons