Annons

Viktor Andrén om skadan – och framtiden

Publicerad 15 februari 2016

Nykomlingen Pantern har gjort en bra säsong i hockeyallsvenskan och kontraktet är i det närmaste säkrat. Nu måste de klara sig utan sin målvakt Viktor Andrén under resten av säsongen. Den utlånade Växjö Lakers-målvakten är skadad.

– Det är lite förslitningsskador. Det är inget som kommer hålla mig borta. Det är mer kliv av innan det blir för dåligt. Sen när situationen var som den är här kändes det bäst.

Annons

Har tabelläget påverkat beslutat?

– Det är klart att det gör det liksom. Jag har försökt att hålla ihop det så bra som möjligt sedan mitten av januari, men allt når sin gräns.

Vad kan du göra för att undvika att det händer igen?

– Nu är det väl vila i två veckor, sedan börjar min sommarträning. Det är väl där jag ligger många steg efter kan man säga. Jag har jättemycket att hämta där. Det var en del i beslutet att få så mycket tid som möjligt att börja bygga upp min kropp på allvar. Det gör jag tillsammans med Robert Lygdbäck i Växjö.

Du har kontrakt med Växjö Lakers i två år till. Vad har sagts om framtiden?

– Vad som händer, var jag ska vara och vart jag tar plats, det är inget som roddas i redan nu. Allt måste bli klart för deras del.

92.18 i räddningsprocent. 2.17 i GAA. Du måste vara ganska nöjd med säsongen?

– Nja. Sådär med tanke på att jag har haft skador mer eller mindre hela säsongen. Jag hade väl velat göra än bättre och känner att jag kunnat hålla en jämnare nivå i ett skadefritt läge.

Å andra sidan en känsla att ta med sig när det ändå går så pass bra?

– Ja, exakt. Jag kan lyfta mig därifrån. Jag har väl egentligen aldrig haft en fysik som hjälpt mig i mitt spel. Att helt plötsligt öppna den dörren också, det är klart att det kommer att göra väldigt mycket. Att ha sparat det till man är 22 år är väl inte fel det heller.

Annons

Vad tror du om Växjö Lakers?

– De har fått en vecka här nu att prata igenom och gå ihop lite som grupp. Jag tror att de kommer att lyfta sig igen. Jag tror att de kommer att ta en av de sex första placeringarna. Det är ändå 30 poäng kvar att spela om.

Och vad säger du om Taifs säsong i allsvenskan?

– Det är väl inte någon som har räknat med vad de gått igenom, men jag tycker faktiskt att de har ett väldigt bra lag, redan på pappret. De har lyckats vinna sina tajta matcher och ridit på en bra våg hela tiden och egentligen inte haft några dalar. Jag är imponerad av vad de gjort.

För att fylla upp luckan efter Viktor Andrén har Pantern plockat in en ny målvakt under måndagen. Det är Tex Williamsson, senaste i Tyringe, men ursprungligen från Lammhult och Växjö Lakers.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons