Annons

Vilka Taifhjältar stannar?

Publicerad 16 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Alla sagor har inte ett vackert slut. Samtidigt går det inte säga att Taifs säsong hade ett dåligt slut. 2015/16 kommer för alltid att vara något som dagens spelare och supportrar kommer att berätta sagor om även i framtiden.

Nu börjar en helt ny säsong. Taifs långsiktiga plan är fortfarande att etablera sig i allsvenskan och chansen att lyckas med det har knappast minskat. Nedan följer en genomgång vilka spelare som redan i dag har avtal över nästa säsong.

Annons

M1: Johannes Jönsson

M2:

B1: Adam Åkesson (-2017)

B2: Daniel Norbe (-2018)

B3: Måns Hermansson (option -2017)

B4:

B5:

B6:

B7:

B8:

Annons

F1: Niklas Johansson (-2018)

F2: Hannes Johansson (-2017)

F3: Patrik Nilsson (-2018)

F4: Oscar Holst (-2017)

F5: Adam Persson (option -2017)

F6: Emil Forslund (option - 2017)

F7:

F8:

F9:

F10:

Annons

F11:

F12:

F13:

F14:

Som ni märker behöver sport- och klubbchef Tomas Bergstrand en del bläck i pennan för att skriva under nya kontrakt de kommande veckorna. I flera fall handlar det troligtvis bara om detaljer.

På målvaktssidan är Johannes Jönsson kvar även nästa år och 23-årige Wictor Ragnewall har precis klarat av sin första säsong i allsvenskan. Han fick spela 22 matcher i grundserien och en i play off. Det är mycket med tanke på att det är en debutsäsong. Sporras han av konkurrensen med Jönsson ser jag få anledningar att välja en annan klubb.

På backsidan räknar jag kallt med en snar förlängning på Robin Olsson. Kevin Ekman-Larsson fick göra ett stort uppehåll i säsongen på grund av skada och hade kunnat ta ytterligare ett steg till nästa säsong. Niklas Enberg har gjort en lysande säsong och känslan är att en förlängning ligger nära till hands även där. Det största frågetecknet på backsidan är Drew Paris. Hans spel på blålinjen i powerplay håller SHL-klass.

Spännande framtidsnamn som Patrik Nilsson och Hannes Johansson har avtal på forwardssidan och med Niklas Johanssons förlängning har Tomas Bergstrand en bra grund att utgå ifrån. Filip Owesson lär snart vara klar för ytterligare ett par år i moderklubben. Jag tycker också att Joakim Högberg visat att han kunde ta klivet från division 1 till allsvenskan. Jonathan Johnson har också gjort en bra säsong, men där tror jag också att det kan finnas intresse från andra klubbar. Markus Persson har levererat hela säsongen och kanske är redo för en återkomst till Leksand där han tillbringade sina juniorår?

Oklar framtid är det även för övriga forwards, Castonguay/Kearney och Ruuttu/Sihvonen. Éric Castonguay kom som förstacenter och har levererat som en sådan hela säsongen. 40 poäng på 52 matcher är riktigt bra, men det känns faktiskt som att det finns ännu mer att hämta. Som tvåvägscenter har Castonguay kvalifikationer för att spela SHL-hockey, men jag är tveksam. Jag tror att allsvenskan är en lagom nivå för honom och kan Taif öka lönechecken något tror jag på goda möjligheter till förlängning. Denny Kearney inledde lite segt, men kom ändå upp i 35 poäng på 52 matcher. Klart godkänt, men även här känns det som att det finns en offensiv växel till.

Alexander Ruuttu inledde säsongen som poängspruta och avslutade den som grovjobbare. Lyckas han få ihop bitarna samtidigt är han en riktig klasspelare. Det känns som att det kan finnas intresse från lag i SM-liiga. Kari Sihvonen kom in som supporterspelare och har gnuggat på med ett viktigt rollspel. Fick också göra två mål i play off. Svårbedömd framtid.

Sammanfattningsvis. Taifsupportrar kommer att få säga tack och hej till någon av sagosäsongens hjältar. Men jag tror inte det blir alltför många tårfyllda adjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons