Annons

Vill att personal ska jobba längre

Publicerad 21 mars 2017
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Suzanne Frank (M) har under tisdagen lämnat in en motion till regionen om att man ska uppmuntra personal att stanna kvar efter det att man fyllt 67 år. Detta dels för att behovet av personal inom vården är stort i takt med att människor blir allt friskare.

Det finns i nuläget ingen bestämd pensionsålder i Sverige och alla arbetstagare har möjlighet att i samråd med sin arbetsgivare gå i ålderspension från 61 års ålder till dess att de fyller 67. Nu vill oppositionsrådet Suzanne Frank (M) att Region Kronoberg ska arbeta för att fler ska stanna kvar i anställning högre upp i åldrarna.

Annons

– En av Region Kronobergs större framtidsutmaningar är att säkra kompetensförsörjningen och det finns därför goda skäl att göra detta. Många som fyllt 70 är både pigga och friska, inte minst kan de göra stor nytta som mentorer till ny personal.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons