Annons

Vill betala för fler poliser

Publicerad 1 juni 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Växjö kommun vill ha fler poliser. Därför vill de ge medel till polisen så att de kan anställa fler. Kommunen föreslog samma sak förra året men fick då svaret att en kommun inte kan finansiera en statlig verksamhet. Nu hoppas kommunen att man kan finna en lösning, skriver Smålandsposten.

I en skrivelse signerad av Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande, skriver Växjö kommun att den särskilda satsningen i Araby har gett resultat, men på bekostnad av att annat arbete prioriteras ner. De skriver också att de inte kan acceptera den neddragning som har skett och understryker att samhällsutvecklingen istället kräver fler poliser.

Annons

Växjö kommun menar att de både lokalt och i Brottsförebyggande rådet samt i andra samverkansformer fått signaler på att läget inte är hållbart.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons