Annons

Vill inte ha lägenheten renoverad

Publicerad 2 maj 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

När Växjöbostäder ville renovera lägenheter på Nydalavägen i Växjö fick de inte medhåll av fem stycken hyresgäster. De motsatte sig renoveringen, eftersom det skulle leda till en hyreshöjning. Beroende på hur stor lägenheten var skulle hyran höjas med 400 till 800 kronor i månaden, skriver Hem och Hyra.

Växjöbostäder planerade att göra en stamrenovering, byta fönster, tilläggsisolera och sätta in säkerhetsdörrar samt porttelefon.

Annons

Nu ger hyresnämnden klartecken till Växjöbostäder att genomföra renoveringen. De menar att hyreshöjningen inte är så hög att hyresgästernas intresse för en fortsatt låg hyra väger tyngre för att inte göra renoveringen. I beslutet skriver de att ”Åtgärderna får ses som nödvändiga för att upprätthålla en bra och långsiktig fastighetsförvaltning. Detta gynnar både hyresvärden och hyresgästerna i allmänhet,”

En person har överklagat beslutet.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons