Annons

Vill underlätta för undersköterskor

Publicerad 10 augusti 2016
Foto: Martina Wärenfeldt
Foto: Martina Wärenfeldt

I en motion till kommunfullmäktige efterlyser kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker och Tomas Thornell. vice ordförande i omsorgsnämnden, att fler ska få möjlighet att utbilda sig till undersköterskor. Dagens regelverk gör att en person med annan gymnasieutbildning inte kan utbildas till undersköterska i ett senare skede.

– Omsorgen i Växjö står inför stora pensionsavgångar och antalet äldre ökar. Samtidigt finns det många som går utan jobb och som kanske inte fått upp ögonen för att arbeta inom omsorgen förrän efter gymnasiet. Att inte ta tillvara dessa personer och ge dem möjlighet att få formell undersköterskekompetens är slöseri, både med människors kompetens och med samhällets resurser, säger Åsa Karlsson Björkmarker i ett pressmeddelande.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons