Annons

Vinst för koncern

Publicerad 15 februari 2017
Foto: KÄRNHEM AB, PRESSBILD
Foto: KÄRNHEM AB, PRESSBILD

OBOS-koncernen, som bland annat äger Växjöföretaget Kärnhem samt varumärken som Myresjöhus och Smålandsvillan, redovisar goda resultat. För att de ökade de totala intäkter och redovisar en högre vinst jämför med 2015 uppnådde de försäljningsrekord för antalet sålda bostäder i både Norge och Sverige.

Enligt OBOS är de främsta orsakerna till det goda resultatet god drift och en stark marknad för nya bostäder i båda länderna.

Annons

– Den svenska delen av koncernens verksamhet har snabbt ökat sitt bidrag till koncernens resultat. Vi ser fram emot ytterligare investeringar och utveckling i Sverige, säger OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj i ett pressmeddelande.

Kärnhem gjorde en vinst på 147,1 miljoner norska kronor och omsatte 718,5 miljoner. Under 2016 investerade OBOS också mycket i JM AB och är nu företagets näst största aktieägare. Läs mer om resultatet här.

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons