Vipers avgjorde i förlängning

Publicerad 5 mars 2017

Växjö Vipers vann grundseriens näst sista match. Söndagens bortamatch mot Warberg slutade med seger 6-5, efter att matchen avgjorts i förlängning.

Vipers fick en rivstart på matchen och hade efter drygt fem minuter redan gjort två mål. Johan Roos inledde målskyttet och sedan gjorde Filip Kjellsson 2-0.

Men Warberg, som ligger långt ner i tabellen, kämpade sig tillbaka och både reducerade och kvitterade i den första perioden. Innan periodvilan gav Jesper Sankell dock Vipers ledningen igen efter mål i powerplay.

I andra perioden kvitterade Warberg och i början av tredje perioden gjorde de även 4-3. Den ledningen blev inte långvarig för André Andersson gjorde 4-4 drygt en minut senare. Filip Kjellsson gjorde sedan mål i powerplay och Vipers såg ut att gå mot tre poäng. Med 43 sekunder kvar av matchen kom en ny kalldusch - Warberg kvitterade och tog matchen till förlängning.

Men där behövde Vipers bara åtta sekunder innan Manuel Engel sköt två poäng till Växjö.