Vipers avslutade med förlust

Publicerad 28 augusti 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Under söndagen avgjordes Sibylla Elit Cup i Växjö, och Vipers gjorde upp med Warberg om tredjeplatsen i SSL-klassen.

I första perioden var det också Vipers som tog kommandot, både genom 1-0 av Markus Jonsson och 2-1 av Filip Karlsson. Men båda gångerna kom Warberg tillbaka och ställningen var 2-2 efter första 20.

I andra perioden räddade Eero Kosonen i Vipersmålet en tidig straff. Warberg kunde så småningom ändå göra både 2-3 och 2-4, men sedan klev bröderna Ahlroth fram med varsin balja. Först gjorde Karl-Johan 3-4, och med endast en sekund kvar av perioden satte Valdemar kvitteringen.

Med knappt åtta minuter kvar av matchen kunde Warberg återta ledningen på nytt, och för resten av matchen. Vipers lyckades aldrig kvittera igen trots en Warbergsutvisning på slutet.

4-5 således och en fjärdeplats för Växjö Vipers, som utöver långtidsskadade André Andersson även vilade Johan Roos, Jesper Sankell, Filip Kjellsson och Oliver Johansson i dagens match.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.