Vipers en seger från SM-final

Publicerad 10 april 2017

Växjö Vipers vann den fjärde semifinalmatchen mot Mullsjö med 6-4. Laget leder serien med 3-1 i matcher och har därmed skaffat sig ett drömläge i jakten på en SM-finalplats.

Det var hemmalaget Mullsjö som gjorde matchens första mål, med en man mindre på planen, i den chansrika matchen. Men Vipers kunde senare kvittera genom Robin Mourujärvi.

I andra perioden gick Vipers upp i en tvåmålsledning efter mål av Niklas Ramirez och Markus Jonsson, båda assisterad av Valdemar Ahlroth. Hemmalaget Mullsjö kunde dock både reducera och kvittera genom två snabba mål. Innan periodvilan kunde Vipers ta ledningen igen genom Niklas Ramirez.

I den tredje och sista perioden gjorde Markus Jonsson sitt andra mål i matchen efter kontring i boxplay. Mullsjö reducerade till 5-4 men i tom bur kunde Niklas Ramirez göra matchens sista mål med 22 sekunder kvar. Det var Ramirez tredje mål i matchen och gav slutresultatet 6-4 till Vipers.

Växjö kan spela hem en finalbiljett på onsdag, när laget möts på nytt i Fortnox Arena.