Vipers förlorade efter vändning

Publicerad 14 januari 2018

I slutspelet förra våren vann Växjö Vipers fyra raka segrar mot Pixbo i kvartsfinalen. De två matcherna som, fram till i dag, har spelats mellan lagen den här säsongen har slutat med en varsin seger. Under söndagen tog Pixbo tre poäng i en svängig match.

Pixbo fick en mycket bra start på matchen i Fortnox Arena. Med mindre än två minuter kvar av den första perioden var gästerna med hela 3-0 men innan periodvilan kunde André Andersson dock reducera för sitt Växjö Vipers.

Den andra perioden var Växjö Vipers. Laget gjorde periodens samtliga tre mål och helt plötsligt hade 0-3 blivit 4-3 till förra årets SM-finalister. Målen i perioden gjordes av Karljohan Ahlroth, Ludwig Persson och André Andersson.

Men det var gästande Pixbo som skulle vinna matchen. I början av den sista perioden gjorde bortalaget både kvittering till 4-4 och ett ledningsmål, som också blev matchens sista mål. Pixbo vann matchen med 5-4.