Vipers förlorade första ronden

Publicerad 10 mars 2016

Växjö Vipers inledde kvartsfinalsserien mot Dalen med förlust. Torsdagskvällens match i Fortnox Arena gick till förlängning där Dalen till slut kunde göra avgörande målet till bortaseger 4-3.

Efter en mållös första halva av matchen tog Umeålaget ledningen med några minuter kvar av andra perioden. Men bortaledningen varade inte länge innan Vipers lagkapten Filip Kjellsson kunde göra 1-1. Men innan periodpausen hade Dalen lyckats ta ledningen igen.

I tredje perioden såg Ludwig Persson till att göra 2-2 men glädjen varade inte länge innan Umeålaget än en gång tagit ledningen i matchen. Men återigen skulle Växjö Vipers komma tillbaka och med knappt fem minuter kvar kunde de 816 personerna i publiken jubla efter mål av poängkungen André Andersson. Efter tre perioder stod det 3-3 och matchen gick till förlängning.

Där kunde Dalen avgöra med 4-3 och ta ledningen med 1-0 i serien som avgörs i bäst av sju matcher.