Vipers krossade Höllviken

Publicerad 9 november 2016

Växjö Vipers vann borta mot AIK före EFT-uppehållet. Omstarten efter borta mot Höllviken såg också väldigt bra ut. En riktigt bra andraperiod säkrade segern i Skåne. Växjö Vipers vann enkelt med 8–2.

Jesper Sankell gav Växjö Vipers ledningen efter 6.52. Höllviken reducerade ett par minuter senare, men det följdes av två Vipersmål av Christopher Holmér och Oliver Johansson. Innan första perioden var över hade Höllviken reducerat till 2–3.

Sen kom den strålande andra perioden. Växjö Vipers gjorde 0–4 och avgjorde matchen. Målen satte Valdemar Ahlroth, Manuel Engel och Jesper Sankell. Dessutom gjorde Höllviken ett självmål.

I tredje perioden bevakade Växjö Vipers sin ledning. Oliver Johansson spikade också slutresultatet 2–8 med sitt andra mål för kvällen.

Vinsten innebär att Växjö Vipers klättrar till tredje plats i SSL-tabellen. De har dock spelat två matcher mer än närliggande konkurrenter.