Annons

Vipers och Vöikers vill bli en förening

Publicerad 27 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Styrelserna i Växjö Vipers och Vöikers vill ta nästa steg i sitt samarbete. Arbetet med ett eventuellt samgående inför säsongen 2017/18 har redan inletts. Båda styrelserna ser många positiva effekter och synergier vid en eventuell sammanslagning.

– Vi vill verkligen skapa en stark innebandyregion, som gör att många ungdomar väljer att börja spela innebandy. Vi skall också verka för att det finns elitlag både på herr och damsidan i regionen vid sidan av breddverksamheten. Ett gott samarbete med övriga klubbar i regionen är en förutsättning för innebandyns utveckling, säger klubbarnas båda styrelser i ett pressmeddelande.

Annons

Föreningarna samarbetar redan i dag. Bland annat äger de gemensamt Fortnox Arena. Föreningarna har redan tagit fram en gemensam målsättning.

”Ambitionen är att på bästa sätt kombinera bredd, mångfald och en elitverksamhet som skapar möjlighet för alla att utvecklas på önskad nivå”.

Nästa steg i processen blir medlemsmöten i båda föreningarna. Sedan kommer arbetsgrupper som ska driva projektet att bildas. Om sammanslagningen blir verklighet har Växjö Smålands största innebandyförening med drygt tusen aktiva idrottare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons