Vipers säsong är över

Publicerad 18 mars 2016

För tredje gången på fyra matcher var ställningen mellan Växjö Vipers och Dalen lika efter full tid. Men efter fredagens straffläggning är Växjölagets säsong över. Umeålaget besegrade Vipers i fyra raka matcher.

Efter första perioden stod det 1-1 efter att Christopher Holmér inlett målskyttet för Vipers efter drygt fyra minuter. I andra tog Vipers återigen ledningen, denna gång genom lagkaptenen Filip Kjellson.

Med hjälp av Dalenspelare skulle Vipers också utöka till 3-1 i Umeå Energi Arena. Tvåmålsledningen skulle däremot inte vara länge innan hemmalaget reducerade.

I tredje perioden satte Valdemar Ahlroth 4-2 och Vipers såg ut att vara på väg mot säker vinst. Då kom två hemmamål och matchen gick till förlängning och sedan straffar. Där drog Dalen det längsta stået och kan börja ladda för semifinal redan nu.