Annons

Vipers satsar på ungt målvaktspar

Efter tre år bakom Eero Kosonen kliver Edin Omanovic fram. 23-åringen förlänger med Växjö Vipers och är redo för sitt stora genombrott.
Växjö • Publicerad 16 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Under fem säsonger i SSL-innebandyn har Växjö Vipers haft landslagsmålvakterna Pascal Meier och Eero Kosonen som förstaval mellan stolparna. Nu väljer klubben en ny väg. 23-årige Edin Omanovic förlänger med klubben och nästa säsong ska han konkurrera med 18-årige nyförvärvet Viktor Kastengren.

– Det kommer att bli en intressant kamp mellan oss. Jag hoppas att vi ska bilda ett starkt målvaktspar. Jag tror att vi kommer att trigga varandra att bli bättre varje vecka, säger Edin Omanovic som kommer att göra sin fjärde säsong i klubben. Nu kommer han troligtvis få mer speltid än sin målvaktspartner.

Annons

– Men jag vill inte ha något gratis utan man ska förtjäna det, säger Edin Omanovic.

Växjö Vipers åkte ur redan i kvartsfinal i årets slutspel och baksmällan efter SM-finalen 2017 var svår att hantera.

– Det var verkligen en skitsäsong sett till att få ihop det. Jag har viss del i det, men även skador. Det ska också sägas att det var svårare utifrån revanschlustan. Vi började om flera gånger med att bygga gruppen eftersom vi inte riktigt kände drivet från alla led, säger tränaren Niklas Nordén.

Kanske var det svårt för den förhållandevis färska SSL-klubben att bygga revanschkänslor efter en succésäsong och den allra första SM-finalen. Nu är förutsättningarna bättre. Ingen i truppen är nöjd med säsongen 2017/18. Försäsongen drog i gång en månad tidigare än för ett år sedan.

Fler nyförvärv kommer också att presenteras framöver. Hittills har Växjö Vipers gjort klart med Viktor Kastengren och forwarden Tobias Bergors. Dessutom återvänder Johan Schönbeck som assisterande tränare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons