Vipers vann i Smålandsderbyt

Växjö Vipers följde upp helgens vinst mot Mullsjö med en ny vinst mot ett SSL-lag från Jönköpings län.
Publicerad 17 oktober 2017

Under tisdagen besegrade Vipers nykomlingen Jönköping med 6-2. Hemmalaget Jönköping chockade förra säsongens SM-finalister genom att ta ledningen med både 1- och 2-0. Nykomlingen ledde välförtjänt men med två sekunder kvar av första perioden reducerade Jesper Sankell till 2-1.

I andra perioden hann det inte gå mer än 38 sekunder innan ställningen var oavgjord efter mål av Jojjo Ahlroth. Efter kvitteringen fick Växjö Vipers ny energi och gjorde under samma period två mål genom Filip Kjellsson och André Andersson.

I slutet av matchen, med mindre än två minuter kvar gjorde Markus Jonsson 5-2 och strax därefter blev Alhroth tvåmålsskytt. Växjö Vipers vann matchen med 6-2.