Annons

Vipersmatch utreds för matchfixning

Publicerad 14 mars 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Den sista grundserieomgången i SSL har blivit omtalad. Höllviken hämtade upp fyramålsunderläge mot Växjö Vipers och efter ordinarie tid var ställningen 7-7. Då hade de sista 40 sekunderna spelats av utan att någon av lagen gick till anfall. Höllviken klarade sig kvar i landets högsta innebandyserie på grund av en poäng i matchen och i förlängningen tog de ut målvakten och Växjö kunde avgöra matchen och knipa andraplatsen i SSL-tabellen.

Nu rapporterar Radiosporten att matchen utreds för matchfixning efter att en anonym person rapporterat om felaktigt agerande i matchen.

Annons

”Vi har mottagit ett whistleblowing-ärende av en anonym anmälare via RF:s tipsfunktion. Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel”, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Det här är det första fallet som undersöks för matchfixning inom svensk innebandy.

Uppdatering: Under tisdagen avskrevs utredningen sedan Svenska spel inte hittat något avvikande, skriver Smålandsposten.

MISSA INTE

VXOnews slutspelsmagasin - senaste nytt om Växjö Lakers och intervju med Växjö Vipers Christopher Holmér. Se programmet här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons