Annons

Viperspanelen blir sportchefer

Publicerad 3 februari 2016

Transferfönstret är stängt i SSL, men i veckans Viperspanel gläntar vi på det ändå. Veckans medlemmar får chansen att bli sportchef för en stund när de svarar på frågan:

• Vad hade du plockat in för spelartyp om du hade kunnat?

Annons

Dennis Mårtensson, tidigare tränare i Växjö Vipers.

”Hade jag varit sportchef i växjö Vipers nu hade jag varit mer än nöjd över hur truppen har utvecklats över säsongen. Men hade friheten funnits för en värvning hade jag lagt fokus på en tvåvägsspelande rightad vänsterforward att stärka upp vänsterkanten med. En spelartyp lik Jesper Sankell som lämnade inför denna säsong. En avlastning för André Andersson som därmed hade givit Vipers ytterligare en dimension i spelvändningar och etablerat anfallsspel.”

Helena Bjärshag, tidigare spelare i Ingelstad, Vöikers och IV08.

”Ett namn som direkt dyker upp i huvudet är en spelare som Johan Samuelsson i Granlo. En spelskicklig center med mängder av rutin och fantastiska ledaregenskaper. Samtidigt en poänggörare av rang. Hade jag varit sportchef i Vipers är det precis dem egenskaperna jag hade sökt hos en spelare. Tror den typen av spelare hade kunnat lyfta unga Vipers ytterligare en nivå. Det finns många väldigt spännande spelare i dagens unga Vipers men få med rutin från både slutspel och landslag. När det börjar dra ihop sig i slutet av serien samt i ett slutspel kan det vara direkt avgörande. Så varför inte lyfta luren och slå en signal till Sundsvall;) Växjö är ju trots allt en mycket trevlig stad att bo i och har ett innebandylag som jag tror kommer vara med och slåss om den ädlaste valören i ett SM slutspel inom en snar framtid.”

Jonas Gustavsson, frilansskribent som bevakar SSL för Sportbladet.

”Nu är övergångsfönstret stängt så det är en hypotetisk fråga, men Växjö Vipers hade mått bra av en offensiv, högerfattad forward. Laget har André Andersson, Manuel Engel och Valdemar Ahlroth som poänggörande forwards, men hade behövt ytterligare en forward för att kunna skapa två riktigt bra offensiva kedjor. David Östergren har förvisso gjort det överraskande bra i kedjan med Ahlroth och Ludwig Persson, men den kedjan hade mått bra av något lite spetsigare.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons