Annons

Viperstränaren – direkt från slutspelsbussen

Publicerad 12 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Vipers har påbörjat den första av flera hundramilaresor i buss till Umeå och kvartsfinalsmotståndaren Dalen. Tabellfyran tappade hemmafördelen i matchserien efter förlusten i Fortnox Arena. Men tränaren Niklas Nordén tycker att stämningen är bra i truppen.

– Vårt spel som vi spelade räcker. Sen måste vi släppa loss lite mer. Vår längtan efter slutspelet var nästan för stor. Vi blev nästan lite låsta av det och lite för mycket inmönstrade i vissa drag. Vi ser fram emot kvartsfinal två.

Annons

Vad säger du om er insats i första matchen?

– Vi missade saker som vi aldrig missar annars. Det blev lite för mycket fokus på att ta sig in i matchserien. Det handlar om att släppa loss och att ha kul när vi spelar. Har vi roligt och hjälper varandra kommer Dalen att få det tufft.

Ni går in i slutspelet som tabellfyra. Vad betyder det?

– Det börjar om på nytt när man går in i ett slutspel. Samtidigt känner vi att vi är förberedda på ett slutspel och därför känner vi också att vi har en bättre chans. Vi är jättesugna på detta och vi har en bra känsla i truppen och i vårt spel.

Ni vann senaste bortamötet mot Dalen med 3–1. Ett insläppt mål måste vara något att ta med sig?

– Det är klart att det kommer att bli få mål mot Dalen, både framåt och bakåt. De är otroligt kompakta i sitt spel och offrar sig för sin målvakt på ett väldigt uppoffrande sätt.

Det är bäst av sju som gäller. Då brukar det bästa laget vinna?

– Absolut. Vi tycker att vi skapade fler målchanser än vår motståndare, men sedan kanske deras chanser var mer kvalificerade. Det kommer att bli jämnt och det är klart att vi får slå lite i underläge nu i andra matchen. De vann på bortaplan och vi får bara gå in och kriga. Förhoppningsvis kommer det att ge en lite annan matchbild än vi hade i första matchen.

Ni suddar inte ut allt på taktiktavlan efter en förlust?

– Nej, det gör man verkligen inte. Kanske blir det någon liten förändring, men annars tyckte vi att planen håller. Sen är det klart, åker man på en förlust kanske vi måste utvärdera planen. När vi utvärderade förra matchen med spelarna kände vi att det är en god känsla. Vi ska bara trycka dit bollarna och göra det lilla sista.

Annons

Är alla med i bussen?

– Vi har alla utom Linus Pettersson med oss. Han går en kvalmatch med Lagan. Vi är 20 spelare upp. Det är fullt och friskt.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons