Annons

Viperstrio till VM-kval

Växjö • Publicerad 11 januari 2018
André Andersson är en av tre Vipersspelare som spelar VM-kval.
André Andersson är en av tre Vipersspelare som spelar VM-kval.Foto: Lena Gunnarsson

Tre spelare från Växjö Vipers får vara med när Sverige ska kvala till innebandy-VM i månadsskiftet januari-februari. Det handlar om backen Markus Jonsson och forwardsduon Ludwig Persson/André Andersson. Förbundskapten Mikael Hill har tagit ut två målvakter och 18 utespelare.

– Det finns två fokus med den här truppen. Det ena är naturligtvis till VM i december där vi har blicken på vilka som är mest aktuella i dagsläget. Vårt perspektiv har varit att hitta potentiella framtida VM-spelare. I den uttagna truppen har vi med en ganska stor del av dem vi kallar stomme i landslaget. Men vi har också fokus på dem som knackar på dörren. Alla har så klart chansen på VM, men de är också med för ett framtidsperspektiv. Spelare som har mycket att erbjuda och i framtiden förhoppningsvis ska få en bärande roll i landslaget, säger Mikael Hill till innebandy.se.

Sverige kvalar mot Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien. Minst två lag från gruppen är klara för VM.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons