Visma drar tillbaka Fortnoxbud

Publicerad 27 juni 2016
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN

I mitten av mars blev det offentligt att Visma lagt ett bud på Fortnox. Men budet på totalt ungefär 1,4 miljarder kronor kommer inte att fullföljas.

Konkurrensverket har inte godkänt budet ännu och en eventuell domstolsprövning har satt käppar i hjulen. Det är en stämningsansökan som har skickats in för att förhindra köpet som kan leda till prövningen. Eftersom den kan ta upp till ett år att slutföra kommer Visma inte kunna få till några myndighetstillstånd inom accepttiden. Därför har Visma också valt att inte förlänga perioden och kommer därmed inte att fullfölja erbjudandet.

Fortnox största ägare Olof Hallrup, med 23,1 procent av aktierna, har varit kritisk mot erbjudandet och anser att det vore "direkt skadligt för bolagets framtida utveckling" med Visma som ägare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.