Annons

Visma vill köpa Fortnox - för miljarder

Publicerad 14 mars 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Visma har lagt ett bud på Växjöbaserade Fortnox på totalt cirka 1,4 miljarder kronor.

– Vi har imponerats av Fortnox framgångar under de senaste åren och vi ser fram emot att Fortnox kvalitetsprodukter, framgångsrika ledningsgrupp och duktiga medarbetare blir en del av Visma-koncernen, säger Øystein Moan, VD för Visma i ett pressmeddelande.

Annons

Styrelsen för Fortnox har rekommenderat aktieägarna att acceptera erbjudandet. Däremot är företagets största ägare, Olof Hallrup med 23,1 procent av aktierna, kritisk mot erbjudandet. I ett pressmeddelande från Fortnox står det att Hallrup anser att det vore "direkt skadligt för bolagets framtida utveckling" med Visma som ägare.

Visma skriver i pressmeddelandet att det inte förväntas några arbetsrelaterade konsekvenser för Fortnox anställda om erbjudandet accepteras och fullföljs. Varumärket Fortnox kommer finnas kvar och fortsätta bedriva sin verksamhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons