Annons

VM-kvalet avgörs i Vida Arena

Publicerad 11 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Till sommaren avgörs om Sverige får spela VM-handboll i Frankrike 2017. I juni avgörs play off mot Bosnien-Hercegovina och första matchen avgörs på svensk mark och i Vida Arena. Matchen spelas den 12 juni. Avkast klockan 13.30.

– Trots avsaknad av elitserielag finns det ett enormt handbollsintresse i Småland, vilket vi har sett det senaste året när både Vida Arena i Växjö och Kinnarps Arena i Jönköping fyllts till bredden i de landskamper vi spelat där. Dessutom är den lokala organisationen oerhört proffsig, så det känns helt rätt att den här matchen ska spelas i Växjö, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska handbollslandslaget AB i ett pressmeddelande.

Annons

I den senaste EM-truppen fanns två spelare med Växjö HF som moderklubb: Jonas Källman och Philip Stenmalm. Källman ser fram emot ännu en match på hemmaplan.

– Det var speciellt för mig att få spela i Växjö förra året, men det var inte bara jag som kände ett enormt stöd där förra året utan hela laget lyftes av publiken och vi gjorde en jättebra match mot ett svårspelat Slovenien, säger han i pressmeddelandet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons